Van Avermaet verovert ritzege en gele trui
Geschreven door Dion op 6 juli 2016

CORVOS_00026798-117Na een handvol relatief makkelijke etappes was het vandaag klimmen geblazen en moesten de klassementsrenners zich voor het eerst tonen. De etappewinst en het geel was er vandaag voor de Belg Greg van Avermaet. De aanvaller van BMC reed solo naar de overwinning, nadat hij medevluchter Thomas de Gendt op de voorlaatste beklimming had achtergelaten.

In het peloton werd er door de mannen van Movistar een hoog tempo gereden waardoor een select gezelschap overbleef. Een opvallende afwezige voorin was Alberto Contador. De Spanjaard verloor kostbare seconden in de strijd om het geel.

Ook Bauke kon vandaag zijn klimmers benen eens goed testen. Gelukkig ging hem dit goed af en kwam hij in de groep van de favorieten als 17e binnen.

“Dit was vuurwerk ja. Op die eerste steile klim ging het echt hard en waren er op het einde nog maar dertig man over. Dat was eigenlijk wel lekker, want met die afdaling op komst werd het een stuk relaxter in de groep. We wisten dat het eraan zat te komen dat een team het tempo zou opjagen. Mijn ploegmaten zetten mij goed af aan de voet van de Peyrol. Ik kon het goed aan vandaag. We zijn in ieder geval opgewarmd voor de Pyreneeën, want dit al in de vijfde etappe is wel lastig.”